| http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2020/03/13/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2020-03-13_00-00.htm

| >> [ΠΑ.ΣΥ.Α.] >> ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ >> ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ >> 2020 >> ΜΑΡΤΙΟΣ >> 13 >> 00:00 >>

[ Πα.Συ.Α. ]

"ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ"

ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ

"ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΒΡΕΩΣ"

"ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ"

[ Πα.Συ.Α. ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ

"ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ"

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

 

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ - BLOG

 

ΚΑΝΑΛΙ - YOU TUBE

 

 

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ

Νο [ 05327 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - "AMAGI" - ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

 

 

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ - 2020 - 03 - 13 - 00:00

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

 

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΤΗΣ"

 

"ΠΡΟΒΟΛΕΥΣ"

 

"ΙΕΡΕΥΣ"

 

"ΓΡΑΦΕΥΣ"

 

"ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ"

 

"ΑΡΧΕΙΟ"

 

"ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ"

 

 

 

 

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05327 ] [ 2020.03.13 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ - "AMAGI" - ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

 

 

Giorgos Pappas - 9 Μαρτίου

 

Ημερολόγιο κορωνοϊού - εμβόλια και θεραπευτικές προοπτικές, πού βρισκόμαστε αυτή την στιγμή και τι να περιμένουμε:

Στο φιλόξενο Amagi / Metropolis @ Amagi έχω κάνει μια σύνοψη των μαζικών προσπαθειών για την ανάπτυξη εμβολίων που γίνονται παγκοσμίως, τις εντυπωσιακές νέες μεθόδους που δοκιμάζονται, ποια είναι τα πιο υποσχόμενα εμβόλια και πότε θα πρέπει να τα περιμένουμε στην αγορά, πώς χρηματοδείται όλη αυτή η έρευνα. Επίσης συνοψίζω και τι δοκιμάζεται θεραπευτικά: πώς η έρευνα για το AIDS (αλλά και τον Ebola) προσφέρει πιθανές λύσεις στο νέο κορωνοϊό, πού γίνονται κλινικές δοκιμές, με πόσους και πότε περιμένουμε αποτελέσματα, γιατί δεν πρέπει να τρέξουμε στα φαρμακεία να βρούμε αυτά τα δοκιμαζόμενα φάρμακα, ποιες άλλες θεραπευτικές τεχνικές δείχνουν υποσχόμενες (ανθρώπινα αντισώματα παραγόμενα σε ποντίκια, τεχνητή νοημοσύνη να επιλέγει φάρμακο και άλλα τέτοια σπουδαία πρωτοπόρα), ποια η Ελληνική/ Ελληνοαμερικανική συμμετοχή στις έρευνες αυτές. Μοιράζεστε ελεύθερα, εδώ μέσα βρίσκεται η μελλοντική πρόληψη και θεραπεία του κορωνοϊού, ενδέχεται να ξενίσουν κάποιους οι λεπτομέρειες αλλά είναι απαραίτητες- προσπάθησα να το κάνω όσο πιο εύληπτο/ ουσιαστικό γίνεται από ειδικούς και μη ειδικούς. Θα έχει ενδιαφέρον να γυρίσουμε σε 2-3 χρόνια στην ανάρτηση να δούμε τι κατάφερε η ανθρωπότητα τελικά:

 

 

ΠΗΓΗ:

"FACEBOOK"

https://www.facebook.com/giorgos.pappas.376/posts/10158275954967490

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"AMAGI"

 

Γιώργος Παππάς


Δευ, 03/09/2020 - 07:41
Κορονοϊός: Εμβόλιο και θεραπευτικές προσεγγίσεις

 

Καθώς η πανδημία, ουσιαστικά, του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2, που προκαλεί το σύνδρομο που ονομάστηκε COVID-19, βρίσκεται εν εξελίξει, ένα από τα σημαντικότερα ζητούμενα είναι η αντιμετώπιση, τόσο σε επίπεδο πρόληψης —άρα εμβόλιο—, όσο και σε επίπεδο θεραπείας. Ο ιός είναι νέος, δεν ξέραμε τίποτε γι’ αυτόν, αποτελεί τρόπον τινά ευτύχημα όμως πως μέσα στον 21ο αιώνα δύο συγγενείς του ιοί, SARS και MERS, προκάλεσαν επιδημίες, προσφέροντας έμμεση επιστημονική γνώση. Αποτελεί επίσης ευτύχημα πως το 2020 η παγκόσμια κοινότητα είναι πολύ διαφορετική αυτής του 1920, του 1970, αλλά ακόμη και του 2003. Η ετοιμότητα και η τεχνολογική δυναμική για τη συντονισμένη άμεση παγκόσμια απάντηση είναι πρωτοφανείς, κι αυτό απεικονίζεται στον αριθμό των πειραματικών εμβολίων και θεραπειών που βρίσκονται υπό διερεύνηση, και τα οποία συνοψίζονται στη συνέχεια, σε μια λίστα που μπορεί να μοιάζει κουραστική για τους μη ειδικούς αλλά είναι ενδεικτική της πολυσύνθετης στόχευσης και του εύρους της ανθρώπινης επιστήμης, τεχνολογίας και κοινωνίας να αμυνθούν:

I. ΕΜΒΟΛΙΑ

Προφανώς το προλαμβάνειν είναι προτιμότερο του θεραπεύειν, και ο μόνος τρόπος να θωρακίσεις την κοινότητα (για να χρησιμοποιήσουμε έναν όρο που τη χρήση του ευχόμαστε να μη μετανιώσουν όσοι την έκαναν…) είναι μέσω εμβολιασμού. Όμως το να παρασκευάσεις ένα αποτελεσματικό εμβόλιο είναι χρονοβόρο και ιδιαίτερα δαπανηρό. Ευτυχώς, ο φόβος μιας πανδημίας αλλά και τα παραδείγματα από επιδημίες με υψηλή θνησιμότητα, όπως του SARS και του Ebola, οδήγησαν τo 2017 στη δημιουργία της CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations), με πόρους από δωρεές τύπου Bill Gates, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, και έδρα το Όσλο, η οποία ουσιαστικά εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση όλων αυτών των πειραματικών προσεγγίσεων που τρέχουν νυχθημερόν. Σημαντική είναι και η χρηματοδότηση της αμερικανικής κυβέρνησης μέσω διαφόρων προγραμμάτων όπως το BARDA (Biochemical Advanced Research and Development Authority), ο πρώην διευθυντής του οποίου είναι τώρα CEO της CEPI.

1. Το πλέον προχωρημένο υποψήφιο εμβόλιο ονομάζεται mRNA-1273, είναι το πρώτο που ετοιμάστηκε (μέσα σε 42 ημέρες από την ανάγνωση του ιού), το παράγει η εταιρεία Moderna με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, αρχίζει τον άλλο μήνα η εκτίμηση της ασφάλειάς του (αν μπορεί να δοθεί δηλαδή ή αν προκαλεί μείζονες παρενέργειες και σε τι δόσεις) και μετά θα πάμε σε μελέτη αποτελεσματικότητας, αν δηλαδή είναι επαρκές στο να παράγει αντισώματα κατά του SARS-CoV-2 και σε επαρκή ποσότητα. Δεν θα έχουν ολοκληρωθεί φέτος όλα αυτά όμως. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία του messenger-RNA, φτιάχνεται δηλαδή ένα τεχνητό προϊόν που καθοδηγεί τον οργανισμό να παράγει τοπικά, εκεί όπου γίνεται η ένεση, ένα κομμάτι της πρωτεΐνης spike του ιού, διαδικασία θεωρητικά αθώα αλλά ικανή να κινητοποιήσει την επαγωγή ανοσίας κατά του ιού. Είναι συνεπώς μια μέθοδος όχι μόνο ασφαλής (δεν έχεις ιό, ούτε ζωντανό εξασθενημένο), αλλά και ταχείας και φτηνής παραγωγής. Το μειονέκτημα; Έως τώρα η Moderna δεν έχει εγκρίσεις γενικά.

2. Μια αντίστοιχη τεχνολογία εφαρμόζει και η γερμανική εταιρεία CureVac, δεν έχει ακόμη έτοιμο το υποψήφιο εμβόλιο, αλλά εστιάζει πολύ στην τεχνολογία φορητής παραγωγής mRNA, ώστε να παράγεις και να εμβολιάζεις σχεδόν επιτόπου. Το πλεονέκτημα; Έχει ήδη φτιάξει ένα αντίστοιχο εμβόλιο για τη λύσσα, το οποίο με ελάχιστη δόση, άρα φτηνά, φαίνεται, πρόδρομα ακόμη, να δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε διαβόητα δύσκολο νόσημα.

3. Η Inovio είναι η άλλη εταιρία που παρέχει σοβαρό υποψήφιο, το ΙΝΟ-4800, σε συνδυασμό με την κινεζική Beijing Advaccine Biotechnology. Βρισκόμαστε όμως ακόμη σε προκλινικό στάδιο: τον Απρίλιο, μελέτη σε 30 εθελοντές στις ΗΠΑ, και κατόπιν στην Κίνα και στην Κορέα ταυτόχρονα, θα τρέξει η κλινική μελέτη στην Κίνα με στόχο αποτελέσματα τον Σεπτέμβριο. Έτοιμη η γραμμή παραγωγής (αισιοδοξία!) ώστε να παραχθεί 1 εκατομμύριο εμβολίων ώς το τέλος του έτους. Το τεράστιο πλεονέκτημα: η ίδια εταιρία με την ίδια μέθοδο έχει φτιάξει το INO-4700 για τον MERS, και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν εξαιρετικά (με παρατεταμένη σχετικά ανοσολογική απάντηση). Το μειονέκτημα: «DNA εμβόλιο», ουσιαστικά εισάγει συνθετικό γονίδιο για να ακολουθήσει διαδικασία αντίστοιχη με την προαναφερθείσα mRNA μέθοδο, κανένα όμως τέτοιο εμβόλιο (ούτε του MERS ακόμη) στο παρελθόν δεν έχει εγκριθεί στον άνθρωπο, λόγω χαμηλής ανοσογονικής απάντησης.

4. Το Ισραηλινό ερευνητικό ινστιτούτο MIGAL βρέθηκε ξαφνικά με έναν θησαυρό στα χέρια του, το Avian Coronavirus Infectious Bronchitis Virus (IBV) vaccine που είχαν αναπτύξει για κορονοϊούς των πτηνών, μακρινά αλλά αρκετής γενετικής ομοιότητας ξαδέρφια του τωρινού κορονοϊού. Το τροποποίησαν λίγο, έγιναν ικανοποιητικές προκλινικές μελέτες από το Ινστιτούτο Volcani, θα είναι εύχρηστο (θα δίνεται από του στόματος), οπότε τώρα το MIGAL ψάχνει συνεργάτες με υπόβαθρο και χρήμα για να τρέξει μαζική παραγωγή και να προχωρήσει σε δοκιμές.

5. Η Janssen, που ανήκει στην Johnson & Johnson, ακολουθεί μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση: δένει σε έναν άκακο ιό ένα μέρος του γενετικού υλικού του κορονοϊού, έτσι ώστε να προκύψει μια σύνθετη ανοσολογική απάντηση του οργανισμού. Το πλεονέκτημα; Έτσι πετύχαμε στο εμβόλιο για τον Ebola. Το μειονέκτημα; Πιο χρονοβόρα η προσέγγιση, πάμε για κλινικές δοκιμές το νωρίτερο το φθινόπωρο. Ένα αντίστοιχο χιμαιρικό εμβόλιο προσπαθεί να αναπτύξει και η Sanofi, όμως βρίσκεται πιο πίσω αυτή τη στιγμή. Παρόμοιο είναι και το TNX-1800 της Τοnix.

6. Η Ιατρική Σχολή του Baylor είχε αναπτύξει ένα δοκιμαστικό εμβόλιο για τον SARS, αλλά αφού εξαφανίστηκε o SARS. Ο αμερικανικός στρατός μάλιστα παρήγαγε στη συνέχεια έναν αριθμό αυτών των εμβολίων, που έμειναν στην άκρη. Δεδομένης της ομοιότητας SARS και νέου ιού, υπάρχει η επιθυμία να δοκιμαστεί και εκείνο το εμβόλιο· μπορεί να αποδειχθεί επαρκές.

7. Η GlaxoSmithKline συνεργάζεται με την κινεζική Clover και το Πανεπιστήμιο του Queensland, παρέχοντας τα διαθέσιμα ανοσοενισχυτικά της (αυτά που στοχεύουν πάντα οι αντι-εμβολιαστές αλλά χωρίς τα οποία επαρκής ανοσολογική απάντηση δεν θα υπήρχε σε δεκάδες σκευάσματα εμβολίων). Η Clover έχει πατεντάρει πρωτεΐνη του ιού, σε 1-2 μήνες θα έχει υψηλής κάθαρσης πρωτεΐνη επαρκή για να προχωρήσει σε δοκιμές, ενώ οργανώνει ταυτόχρονα και σύστημα μαζικής παραγωγής δείχνοντας μια βεβαιότητα για θετικό αποτέλεσμα

8. Τουλάχιστον τέσσερα ακόμη πειραματικά εμβόλια βρίσκονται σε πρόδρομο στάδιο: Η Vaxart στοχεύει σε από του στόματος ανασυνδυασμένο εμβόλιο με βάση την πατενταρισμένη της πλατφόρμα VAAST. Η LineaRx με την Ιταλική Takis Biotech στοχεύουν σε λεγόμενο LinearDNA εμβόλιο (χρησιμοποιώντας στην τεχνολογία παραγωγής polymerase chain reaction, για καθαρότητα, απουσία επιμολύνσεων και ταχύτητα παραγωγής). Όμως ακόμη δεν έφτιαξαν τα 4 υποψήφια εμβόλια για δοκιμές σε ζώα (ένα με βάση όλη την πρωτεΐνη spike, τα άλλα 3 από το αντιγονικό της τμήμα), οπότε… Η Generex συνεργάζεται με κινέζικο consortium χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ανοσολογικής ενεργοποίησης li-key. Τέλος, η Serum Institute of India σε συνεργασία με την Codagenix στοχεύουν να ξεκινήσουν προκλινικές μελέτες σε 6 μήνες, με στόχο την αγορά όχι νωρίτερα από το 2022. Μελέτες σε ζώα, τέλος, με στόχο να προχωρήσει στον άνθρωπο εντός τριμήνου, αναφέρει η Novavax, θα μου επιτραπεί ωστόσο να είμαι επιφυλακτικός λόγω ανεπαρκούς πληροφόρησης σχετικά με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Άρα θα έχουμε εμβόλιο σύντομα; Θέλει πάνω από έναν χρόνο για να φτάσει στα χέρια μας. Κι αυτό στα πιο αισιόδοξα σενάρια: ότι θα δουλέψει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στις μελέτες κάποιο από τα προαναφερθέντα. Πιθανό; Ναι, τουλάχιστον δύο από αυτά θα αποδειχθούν κατάλληλα. Θα είναι χρήσιμα; Αν ο ιός παραμείνει ενδημικός στην υφήλιο, κάτι σαν τη γρίπη, φυσικά. Αν εξαφανιστεί όπως ο SARS, θα έχουμε πάρει πολύτιμα μαθήματα, επιδημιολογικά, κοινωνιολογικά, επιστημονικά και τεχνολογικά.

Μέχρι τότε όμως τι κάνουμε; Ψάχνουμε για τυχόν θεραπευτικές προσεγγίσεις:

II. ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

1. Η πλέον πολυσυζητημένη ουσία είναι το Remdesivir της Gilead, ένα στοχευμένο αντιιικό (δεν πλήττει το ανθρώπινο κύτταρο) που δοκιμάστηκε αλλά απέτυχε στον Ebola (ουσιαστικά είχε μέτρια επιτυχία σε σχέση με άλλες νέες προσεγγίσεις, πολύ αποτελεσματικότερες), χρησιμοποιήθηκε όμως σε ασθενή με Covid-19 στις ΗΠΑ με θεωρητική επιτυχία, τρέχει ήδη μελέτη ασφάλειας από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, ενώ ταυτόχρονα ήδη τρέχει διπλή τυφλή μελέτη σε 761 ασθενείς στην Wuhan, με ταπεινούς βέβαια στόχους: ελπίζουν να αποδείξουν αρχικά ελάττωση της διάρκειας της νοσηλείας των ασθενών, να γίνουν δηλαδή υγιείς και αρνητικοί για τον ιό γρηγορότερα. Από τη χρήση στον Ebola ξέρουμε πως είναι ασφαλής ουσία. Βέβαια, δεν κυκλοφορεί στα φαρμακεία.

2. Η Regeneron, όπου πρόεδρος είναι ο George Yancopoulos και αντιπρόεδρος ο Χρήστος Κυρατσούς, έχει μια πρωτοπόρα και ιδιαίτερα ελπιδοφόρα προσέγγιση: παράγει ανθρώπινα αντισώματα σε τροποποιημένα ποντίκια που έχουν επιμολυνθεί με ανάλογο του ιού, οπότε θα τα έχει έτοιμα για χορήγηση: θα είναι κάτι σαν συνθετικός ορός. Λογικά θα πάει σε κλινικές δοκιμές σε άνθρωπο το τέλος του καλοκαιριού. Μεγάλο πλεονέκτημα ότι η αντίστοιχη προσέγγιση στον Ebola διπλασίασε την επιβίωση, ενώ φαίνεται ότι μπορεί να δουλεύει και στον MERS. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για προφύλαξη και για θεραπεία, δεν θα καταλείπει όμως παρατεταμένη ανοσία (μόνο μηνών).

3. Ένα παλαιότατο φάρμακο, η χλωροκίνη, προτάθηκε ως δυνητική θεραπεία, υπήρξαν εμπειρικές αναφορές από την Κίνα για ταχύτερη απυρεξία και γρηγορότερη έξοδο από το νοσοκομείο (αλλά όχι επιστημονική μελέτη ακόμη). Το σημαντικότερο είναι ότι το προτείνει ο Didier Raoult, ο πλέον πολυμήχανος λοιμωξιολόγος της Ευρώπης την τελευταία εικοσαετία: πίνεις καφέ για πέντε λεπτά μαζί του και ντρέπεσαι που δηλώνεις συνάδελφος — και, αν μου επιτρέπεται να προσθέσω, έχω πιει αρκετούς καφέδες μαζί του για να σέβομαι την ιδέα του. (Αυτό δεν σημαίνει ότι πάμε τώρα στο φαρμακείο να στοκάρουμε χλωροκίνη! Άλλωστε, κυκλοφορεί μόνο μέσω ΙΦΕΤ-Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας).

4. Ένας γνωστός συνδυασμός αντιιικών, το σχήμα lopinavir-ritonavir —το γνωστό Kaletra που χρησιμοποιείται ευρύτατα στην HIV λοίμωξη—, είχε δώσει καλά πρόδρομα αποτελέσματα τότε με το SARS (αλλά σε συνδυασμό και με ένα παλιό αντιιικό, τη ριμπαβιρίνη) και έχει περιορισμένα θετικά αποτελέσματα ως πρόληψη του MERS. Έχει λογική προτεραιότητα να δοκιμαστεί κι εδώ, ενώ οι εμπειρικές αναφορές είναι ενθαρρυντικές (αλλά εμπειρικές, ή δημοσιευμένες άτακτες παρατηρήσεις σε πέντε-έξι άτομα με διαφορετικές δόσεις). Αυτό έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να το στοκάρουμε.

5. Η Vir Biotechnology, του Ελληνοαμερικανού βιολόγου Γιώργου Σκάνγκου, έχει αντισώματα από επιζήσαντες από SARS, έχει βρει κάποια αλληλοκάλυψη θεωρητική με τον νέο κορονοϊό και θα τρέξει δοκιμές σε συνεργασία με την WuXi Βiologics. O Σκάνγκος είναι συντονιστής και όλων των εταιριών βιοτεχνολογίας στην επαφή τους με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με τον SARS-CoV-2.

6. Οι ιντερφερόνες, γνωστές ανοσοτροποποιητικές, που έχουν δοκιμαστεί παντού (από την Ηπατίτιδα Β μέχρι τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας), χρησιμοποιήθηκαν ευρέως με βάση τα στοιχεία και στην Κίνα στην τωρινή επιδημία. Δεν έχουμε στοιχεία, μα έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολες ουσίες: πρέπει να πετύχεις την ιδανική διέγερση του ανοσοποιητικού στον ιδανικό χρόνο, αλλιώς θα γυρίσει ως μπούμερανγκ. Δεν θα πόνταρα εδώ.

7. Αντίθετα, υποσχόμενη θεωρητικά μοιάζει η μπαρισιτινίμπη, κυκλοφορεί ως Olumiant, καλά ανεκτό χάπι που χορηγείται μια φορά την ημέρα με θετικά αποτελέσματα στη Ρευματοειδή Αρθρίτιδα (αλλά ως αντιφλεγμονώδες και σε Σύνδρομο Αναπνευστικής Δυσχέρειας πειραματικά), έχει επιλεγεί από ένα Artificial Intelligence σύστημα της BenevolentAI ως το ιδανικό υποψήφιο φάρμακο για τον SARS-CoV-2, πρόσφατη η δημοσίευση στο Lancet Infectious Diseases. Ανάλογο AI πρόγραμμα για ανεύρεση κατάλληλων φαρμάκων αναφέρεται πως αναπτύσσει και η Mateon Therapeutics, αλλά και το Southwest Research Institute με μια μέθοδο virtual screening ονόματι Rhodium.

8. Χορήγηση πλάσματος από αναρρώνοντες ασθενείς: το έκανε κι ο Dustin Hoffman στο Outbreak για να σώσει τη Rene Russo. Αναφέρθηκε ως προσέγγιση στην Κίνα, λογική σε θεωρητική βάση, στοιχεία όμως δεν έχουμε ακόμη, και σίγουρα δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.

9. Η παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική. Κανείς δεν την ειρωνεύεται, η ελονοσία πλέον θεραπεύεται κατά κύριο λόγο με βάση μόριο αυτής της παράδοσης, αλλά δεν έχουμε και στοιχεία, τι και πώς πήγε. Η πολιτική πάνω στο θέμα καλά κρατεί πάντως: μέχρι προσφάτως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποθάρρυνε τη χρήση της στις οδηγίες του (εκτός από την… κινεζική μετάφραση, στην οποία απαλείφθηκε το κομμάτι αυτό — οποία σοβαρότης), τώρα απαλείφθηκε το σχετικό χωρίο γενικώς.

10. Δεκάδες άλλες προσεγγίσεις οφείλουν να αναφερθούν εδώ για να είναι πλήρης η αναφορά, αν και πολλές από αυτές είναι ακόμη σχεδιασμοί επί χάρτου: Στην Κίνα έχει εγκριθεί και το ιαπωνικό αντιιικό Favilavir που στη θεωρία πιάνει δεκάδες ιούς· στη θεωρία ακόμη, έγινε μια κλινική δοκιμή 70 ατόμων στη Shenzhen. Το Πανεπιστήμιο του British Columbia σε συνεργασία με την αυστριακή APEIRON Biologics ανέπτυξαν το APN01, με βάση την έρευνα που είχε γίνει στο SARS. Βρισκόμαστε ακόμη σε φάσης 1 πιλοτική μελέτη, και πρέπει να δούμε αν ελαττώνει το ιικό φορτίο. Το Brilacidin, της Innovation, ένα νέο πειραματικό αντιβιοτικό μιμητικό των ντεφενσινών (γενικά πάει καλά ως αντιμικροβιακό, ανοσοτροποποιητικό, αντιφλεγμονώδες σε δοκιμές· έχει ευρύτερη χρήση, π.χ. σε φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και φλεγμονές του στόματος σε ογκολογικούς), το δοκιμάζουν κι εδώ. Το Leronlimab ή PRO 140 από την CytoDyn, μονοκλωνικό αντίσωμα εναντίον των CCR5 υποδοχέων, το μελετούν σε φάση 2 στο AIDS, και έχει fast-track έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων, οπότε το σκέφτονται και για τον κορονοϊό. Το Galidesivir, που ανήκει στους αναστολείς RNA πολυμεράσης, αποδείχθηκε χρήσιμο πειραματικά σε Ebola αλλά και στον ιό Zika της μικροκεφαλίας· ο σχεδιασμός μελετών βρίσκεται σε προχωρημένη φάση. Για το Darunavir, της Janssen, κι αυτό ιδιαίτερα χρήσιμο στο AIDS με ενισχυτική ουσία την cobicistat, ακόμη κάνουν προκαταρτικές in vitro μελέτες.

Χρηματοδοτήσεις έχουν δοθεί και αλλού, με ασαφείς επί του παρόντος στόχους ή με ριψοκίνδυνου παθοφυσιολογικού σχεδιασμού κεντρικές ιδέες. Ακόμη δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί χρονικά η πανδημία. Τουλάχιστον, οφείλουμε να παρηγορούμαστε από την πρωτοφανή αυτή ικανότητα της επιστήμης, της τεχνολογίας, ακόμη-ακόμη και της κερδοσκόπου φαρμακοβιομηχανίας, παραδοσιακής και μοντέρνας, να στοχεύουν φιλόδοξα, πρωτοπόρα, και να δημιουργούν ελπίδες και προσμονή. Έτσι η στόχευση ως προς την πανδημία είναι σαφής: υποστήριξη των ασθενών και πρόληψη της μετάδοσης, έως να έχουμε ισχυρότερα στοχευμένα όπλα, που δεν θα αργήσει.

Disclaimer: Οι πληροφορίες που εμπεριέχονται βασίζονται στα δεδομένα που ισχύουν έως το απόγευμα της 8ης Μαρτίου 2020. Ενδέχεται κλινικά στοιχεία που θα προκύψουν στη συνέχεια για τυχόν θεραπευτικές προσεγγίσεις να καταστήσουν ανεπίκαιρα τα γραφόμενα.

[
Φωτογραφία ]

 

 

ΠΗΓΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

"AMAGI"

http://amagi.gr/content/koronoios-emvolio-kai-therapeytikes-proseggiseis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ "FACEBOOK" ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΕΙΚΟΝΑΣ .PNG

 

 

 

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ "FACEBOOK"
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ 2020-04-25

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ "AMAGI" ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΕΙΚΟΝΑΣ .PNG

 

 

 

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ "AMAGI"
ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ 2020-04-26

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]

 

 

 

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05280 ] [ 2020.01.27 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ: ΚΑΘΩΣ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ - "LIBERAL" - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ - ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05322 ] [ 2020.03.08 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020: ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΚΑΙ ΧΛΕΥΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΤΑΤΗ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05323 ] [ 2020.03.09 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΩΝ; ΕΙΠΑΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΙΟ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΚΑΤΑΣΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05324 ] [ 2020.03.10 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: ΜΑΘΑΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΙΑ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05325 ] [ 2020.03.11 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: Η ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΗΓΕ Ο ΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΒΗΘΛΕΕΜ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05326 ] [ 2020.03.12 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: ΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05328 ] [ 2020.03.14 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: ΤΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ Ή ΟΧΙ ΤΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05329 ] [ 2020.03.15 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: ΠΕΡΙ ΥΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙ ΕΛΛΙΠΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΕΡΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΠΕΡΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05330 ] [ 2020.03.16 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: Ή ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ "ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ"

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05331 ] [ 2020.03.17 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΠΕΙ ΠΕΡΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ LOCKDOWN ΠΕΡΙ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05332 ] [ 2020.03.18 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΟΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: ΠΕΡΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΕΡΙ ΚΟΡΕΑΣ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05333 ] [ 2020.03.19 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΡΟΜΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05334 ] [ 2020.03.20 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΠΕΡΙ ΗΛΙΚΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΡΩΙΜΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΞΑΝΑ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05335 ] [ 2020.03.21 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ/ JOHN PA IOANNIDIS ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΙΣΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΟΔΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05337 ] [ 2020.03.23 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05343 ] [ 2020.03.29 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΙΤΑΛΙΑΣ/ ΙΣΠΑΝΙΑΣ/ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05344 ] [ 2020.03.30 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΟΥ MARDI GRAS ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΚΟΛΧΙΚΙΝΗΣ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05346 ] [ 2020.04.01 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: ΜΕ ΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΑΣΧΑ/ ΑΝΑΣΤΑΣΗ/ ΣΧΟΛΕΙΑ/ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΑΟΥΛ! ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΜΕΦΛΟΚΙΝΗ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05350 ] [ 2020.04.05 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: ΓΙΑΤΙ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΚΕΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05351 ] [ 2020.04.06 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: ΜΕ ΟΛΙΓΗ ΑΠΟ ΣΟΥΗΔΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ BCG ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05352 ] [ 2020.04.07 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΟΝΕΙΔΟΥΣ ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (ΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΕΝΕΙ Ο ΙΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΑΣΚΑ;) ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΠΕΡΙ ΒΕΛΓΙΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΚΟΜΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΠΕΡΙ ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΗΓΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05354 ] [ 2020.04.09 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05355 ] [ 2020.04.10 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ (ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ) ΤΙ ΝΕΟ ΜΑΘΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ (ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΤΑΛΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ) ΣΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ LOCKDOWN ΑΠΟΔΙΔΕΙ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05356 ] [ 2020.04.11 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ ΛΕΜΕ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΦΘΟΝΩΝ ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΙΓΑ ΠΕΡΙ "ΕΠΑΝΑΜΟΛΥΝΣΕΩΝ" ΠΕΡΙ ΑΠΙΘΑΝΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΠΕΡΙ (ΜΗ-)ΣΙΝΟΦΟΒΙΑΣ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05371 ] [ 2020.04.26 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΟΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ (ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΛΑΡΑ ΚΑΝΑΤΕ;) ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΥΠΕΡΤΑΣΙΚΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05372 ] [ 2020.04.27 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗ ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ΚΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΚΟΜΗ...) ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ)

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05373 ] [ 2020.04.28 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΕ 11 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05376 ] [ 2020.05.01 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: ΔΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ 1063 ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΥΔΡΟΞΥΧΛΩΡΟΚΙΝΗ ΚΑΙ ΑΖΙΘΡΟΜΥΚΙΝΗ; ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΤΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05377 ] [ 2020.05.02 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: ΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΙΔΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΗΔΕΝ ΤΗΣ ΛΟΜΒΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΚΥΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05378 ] [ 2020.05.03 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ: ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΩΣ ΑΥΡΙΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ 2-3 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΥΣΟΙΩΝΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΩΣ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΠΕΤΩΠΙΣΗ : ΤΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05379 ] [ 2020.05.04 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΑΜΕ ΕΝΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΑΡΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ - "MEDIUM" - GEORGIOS PAPPAS - DIMITRIOS MATTHAIOU - GEORGIOS KARGIOLAKIS - NIKOLAOS PAPACHRISTOU : EXITING LOCK-DOWN: A MULTI-STEP LOCALIZED GREECE-BASED PROPOSAL

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05380 ] [ 2020.05.05 00:00 ]

"FACEBOOK" - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ - ΙΑΤΡΟΣ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020: ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ REMDESIVIR ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΖΩΕΣ ΣΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]

 

 

 

 

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΤΗΣ"

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Νο [ 00111 ] [ 2020.03.27 01:30 ]

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ COVID-19 - ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΘΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΧΕΦΡΩΝ ΝΟΥΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05368 ] [ 2020.04.23 00:00 ]

ΑΝΤΙΤΟΜΕΑΣ "ΑΝΤΙΚΕΝΤΑΥΡΟΝ": U.S.A. 2020-04-16 : CORONAVIRUS IN THE USA : CORONAVIRUS LATEST : - U.S. CASES: 658.962 - U.S. DEATHS: 33.524

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 05357 ] [ 2020.04.12 00:00 ]

SITE "RUSSIA TODAY" - "RT": RUSSIA RECORDS OVER 2,000 NEW COVID-19 CASES IN A SINGLE DAY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ"

"ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ"

"Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΣΟΥ"

"Ο ΑΝΔΡΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ"

"ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ"

  

[ Πα.Συ.Α. ]

 

 

URL-1: http://www.pa-sy-a.gr

 

URL-2: http://syndesmos-andrwn.pa-sy-a.gr

 

URL-3: http://panellhnios-syndesmos-andrwn.pa-sy-a.gr

 

E-MAIL-1: pa-sy-a@pa-sy-a.gr

 

E-MAIL-2: syndesmos-andrwn@pa-sy-a.gr

 

E-MAIL-3: panellhnios-syndesmos-andrwn@pa-sy-a.gr

 

 

"ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ"

  

 

URL: http://epitomeis.pa-sy-a.gr

 

E-MAIL: epitomeis@pa-sy-a.gr

 

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

 

 

URL: http://enhmerwths.pa-sy-a.gr

 

E-MAIL: enhmerwths@pa-sy-a.gr

ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ & ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ

"[ΠΑ.ΣΥ.Α.]"

ΓΕΝΙΚΟΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ

"ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ"

ΓΕΝΙΚΟΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΓΕΝΙΚΟΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ

ΕΤΟΣ "2020"

ΓΕΝΙΚΟΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ

ΜΗΝΑΣ "03"

ΓΕΝΙΚΟΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ

ΗΜΕΡΑ "13"

ΓΕΝΙΚΟΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ

ΩΡΑ "00:00"

ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕΛΙΔΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ [05327]

ΤΟΠΙΚΟΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ

ΩΡΑ "00:00"

ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΕΛΙΔΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ [05327]

   

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ [ 2020/09/14 ]

πρώτη ενημέρωση της παρούσας σελίδας:

[2020/03/13]

έκδοση:

[07.00]

τελευταία ενημέρωση της παρούσας σελίδας:

[2020/09/22]

Σχεδιασμός, Δημιουργία και Πνευματικά Δικαιώματα: "ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ"