| http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2015/11/13/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2015-11-13_00-00.htm

| >> [ΠΑ.ΣΥ.Α.] >> ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ >> ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ >> 2015 >> ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ >> 13 >> 00:00 >>

[ Πα.Συ.Α. ]

"ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ"

ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ

"ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΒΡΕΩΣ"

"ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ"

[ Πα.Συ.Α. ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ

"ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ"

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

 

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ - BLOG

 

ΚΑΝΑΛΙ - YOU TUBE

 

 

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ

Νο [ 03695 ]

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΘΕΟΔΟΤΟΣ": ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ;

 

 

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ - 2015 - 11 - 13 - 00:00

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

 

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΤΗΣ"

 

"ΠΡΟΒΟΛΕΥΣ"

 

"ΙΕΡΕΥΣ"

 

"ΓΡΑΦΕΥΣ"

 

"ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ"

 

"ΑΡΧΕΙΟ"

 

"ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ"

 

 

 

 

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 03695 ] [ 2015.11.13 00:00 ]

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΘΕΟΔΟΤΟΣ": ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ;

 

 

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ;

 

Γράφει ο Ελευθέριος Αναστασιάδης

 

 

Το "πνεύμα της ελευθερίας", γαλλικό
μασονικό άγαλμα.

 

 

Υπάρχει ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα στην πόλη των Αθηνών, το οποίο περιβάλλεται από μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα την 17η ημέρα του μηνός Νοεμβρίου κάθε έτους. Αυτή η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, μεταφέρεται, ποικιλοτρόπως, και στα σχολεία όλης της επικράτειας.

Η ατμόσφαιρα αυτή συνίσταται από συναισθήματα, συγκινήσεις και ιδέες, που αφορούν την αόριστη και γενική ιδέα περί της ''ελευθερίας'', και τον αγώνα που υπέρ αυτής έδωσαν νεαροί φοιτητές.

Μέσα από αυτή την ατμόσφαιρα παγιώνονται δύο βασικές ιδέες της μοντέρνας παρακμής:

Α) Η ελευθερία είναι ανώτερη του Αγαθού, ακόμη περισσότερο, η ελευθερία είναι το υπέρτατο Αγαθό.

Β) Οι άνθρωποι νέας ηλικίας έχουν δίκιο σε ότι κάνουν και την ωριμότητα να κρίνουν.

Ως γνωστόν, για τον Πλάτωνα, το πρώτο χρέος της Πόλεως είναι να δημιουργήσει Αγαθούς πολίτες και μόνον μετά ελεύθερους, αλλά και τότε, με μία ελευθερία που δεν θα καταλήγει σε ασυδοσία. Όσον αφορά την σύγχρονη ''λατρεία'' για ότι κάνουν οι νέοι (νεολαγνεία), με αυτά τα λόγια ο μεγάλος φιλόσοφος την κατέκρινε: «...Μετά περιφρονήσεως απέρριπταν την μετριοπάθεια, ως έλλειψη ανδρισμού [...] Την αυθάδεια αποκαλούν ευγενή ανατροφή και την αναρχία ελευθερία και την ασωτία μεγαλοσύνη και την αναισχυντία τόλμη[...] Ο Πατήρ έχει συνηθίσει να κατέρχεται εις το επίπεδο των υιών του και να τους φοβάται και ο υιός να ίσταται εις το αυτό επίπεδο με τον πατέρα του, μη εντρεπόμενος, ουδέ φοβούμενος τους γονείς του[...] Ο διδάσκαλος φοβάται και κολακεύει τους μαθητές του και οι μαθητές περιφρονούν τους διδασκάλους και τους παιδαγωγούς τους [...] Ενώ οι γέροντες έρχονται στην ίδια θέση με τους νέους και όλο κάνουν αστεία και χαριεντισμούς, κατά μίμηση των νέων, για να μην δείχνουν ότι είναι αποκρουστικοί και αυταρχικοί[...]

Τώρα όμως, ας δούμε ποιοί θα αποδώσουν τιμές σε αυτό τον εορτασμό της ''ελευθερίας'' και των ''νιάτων'':

Α) Οι φιλελεύθεροι: αναμενόμενο, μια που ο φιλελευθερισμός, γέννημα του διαφωτισμού, του προτεσταντισμού και της μασονίας , θεοποιεί την ελευθερία του ατόμου ενάντια σε κάθε θεσμό ή κοινωνική οργάνωση παραδοσιακής τάξης, ενάντια σε κάθε υπερβατική αρχή, καθότι δεν δέχεται την αντικειμενική ιδέα του Καλού και Αγαθού. Ο φιλελεύθερος είναι ο αντι-Πλατωνικός. Ο φιλελεύθερος είναι επίσης, ο ''αριστερός του χρήματος'', όπως έχουμε εξηγήσει σε
παλαιότερο άρθρο του Θεόδοτου.

Β) Οι κομμουνιστές, παλαιοί και νέοι (κομμουνιστική αριστερά): εδώ τα πράγματα μπερδεύονται κάπως, μια που αυτοί, πάνω από την ''ελευθερία'' βάζουν το ''δίκιο'' της προλεταριακής τάξης. Έχουν αναγάγει σε αντικειμενική Ιδέα την προλεταριακή τάξη. Ακριβώς γι’ αυτό δέχονται μία δικτατορία, την ''δικτατορία του προλεταριάτου''. Άρα γεννιέται το εύλογο ερώτημα: γιατί η κομμουνιστική αριστερά παρευρίσκεται σε μία εκδήλωση που γίνεται υπέρ της'' ελευθερίας''; Η εξήγηση υπάρχει: δεν παρευρίσκεται επειδή θέλει να τιμήσει την ''ελευθερία'', αλλά επειδή θέλει να δείξει την εναντίωσή της σε μία δικτατορία, η οποία δεν ήταν … η δική της δικτατορία. Το πρόβλημα είναι ότι …δεν το διακηρύττει. Απλά γκαρίζει: "ψωμί –παιδεία –ελευθερία"

Αυτό είναι το ιδεολογικό φάσμα μέσα στο οποίο κινούνται, όσοι θα παρευρεθούν στις εκδηλώσεις που γίνονται σε αυτό το πανεπιστημιακό ίδρυμα. Τώρα όμως να δούμε και την ''πρακτική διάσταση'' όσων, κατά καιρούς, συνήθως παρευρίσκονται εκεί:

Όλη η νομενκλατούρα της μεταπολίτευσης που έκλεψε, έφαγε, μάλλον, έσκασε από το φαΐ, πρόδωσε, ξευτίλισε ένα έθνος.

Όλοι οι ''πεφωτισμένοι δάσκαλοι'' που έμαθαν στα ''νιάτα'' να καταλαμβάνουν σχολεία, δημόσια κτήρια, και να ουρλιάζουν σαν να βρίσκονται σε υστερική κρίση.

 

 

Το "δέντρο της ελευθερίας", σύμβολο της
γαλλικής επανάστασης

 

 

Επίσης, θα παρευρεθούν οι κάτωθι: « … Καταγγελίες για σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης κάνει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Όπως αποκαλύπτει, όσα γνωρίζει και όσα έχει ζήσει τα έχει καταγράψει σε ένα βιβλίο με ψευδώνυμα, ενώ για την προσωπική του ασφάλεια αλλά και της οικογένειάς του έχει καταθέσει τα πραγματικά ονόματα σε συμβολαιογράφο. «Το κείμενό μου καθιστά φανερό τι έχει γίνει. Τι έχει γίνει δηλαδή στο παρασκήνιο. Όχι στο προσκήνιο. Τι έχει γίνει με την τρομοκρατία, πού υπάρχουν διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία και με ποιόν τρόπο αυτοί οι πολιτικοί απειλούν εμένα. Γιατί απειλούν τη ζωή μου» δηλώνει στο Πρώτο Θέμα. Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης καταγγέλλει ευθείες απειλές από οργανωμένες ομάδες με έδρα τις φυλακές, τρομοκράτες αλλά και από κυκλώματα μέσα στην αστυνομία...».

Τέλος, ειδική αφιέρωση για την επέτειο θα κάνουν οι Σοσιαλιστές: ένας υπάλληλος της ΕΡΤ θα χορέψει ένα βαρύ ζεϊμπέκικο μέσα σε ένα πολιτιστικό κέντρο (δηλαδή το μπουζουξίδικο, κατά τον αείμνηστο πολιτιστικό καθοδηγητή Ευάγγελο Γιαννόπουλο).

Στην σύγχρονη Ελλάδα, συμβαίνει κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη μετά την Γαλλική επανάσταση: είχε θεσμοθετηθεί ένα νέο εορτολόγιο με το οποίο ήθελαν να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές εορτές. Θέσπισαν λοιπόν εορτές προς τιμή του ''ορθολογισμού'', της ''φύσης'', της ''ελευθερίας'' κλπ. Έτσι και εμείς: εορτή για το ''Πολυτεχνείο'', εορτή για το Γρηγορόπουλο, και όλο και κάποια άλλη θα βρεθεί. Βλέπετε, και η παρακμή έχει τις εορτές της.

Βέβαια, θα διερωτηθείτε: η δικτατορία ήταν ο καρπός, το άνθος ενός ακμάζοντος πολιτισμού ή το σύμπτωμα, ο πυρετός, ο τελευταίος σπασμός ζωής ενός ετοιμοθάνατου παρακμιακού σώματος; Αυτό το τελευταίο ήταν. Δυστυχώς, κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια(το ψευτορωμαίικο) …

Υπάρχει μία εορτή που δεν γίνεται ποτέ στην Ελλάδα: η εορτή της ''Καλοκαγαθίας''. Εξάλλου, από όσα εδώ γεννήθηκαν, τα γενέθλια τους εορτάζονται οπουδήποτε αλλού στο κόσμο, εκτός από εδώ. Ακόμη και στην Wikipedia, άρθρο στα ελληνικά για τον ''
καλόν κἀγαθὸν'', δεν υπάρχει.

Καλή επέτειο…

 

 

 

ΠΗΓΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:
ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΘΕΟΔΟΤΟΣ"

http://theodotus.blogspot.gr/2015/11/17.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]

 

 

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 03696 ] [ 2015.11.14 00:00 ]

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΤΟΥ "ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" - ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΟΣΙΑΛΟ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ "ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ"

 

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΤΗΣ"

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Νο [ 00089 ] [ 2015.11.17 19:00 ]

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1973 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ «ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ» ΩΣ ΜΙΑ ΨΕΥΔΟ-ΓΙΟΡΤΗ ~ ΨΕΥΔΟ-ΕΟΡΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗΛΗ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΝΗΘΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΕΞΗΣ Η 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1973 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΟΚΙΝΗΤΗΣ ΜΑΣΟΝΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΡΙΜΟΡΦΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΒΡΗ

 

"ΠΕΡΣΕΥΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00001 ] [ 2009.11.28 00:00 ]

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ / ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΑΞΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΝ «ΗΛΙΟΛΑΤΡΕΙΑ»

 

"ΠΕΡΣΕΥΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00019 ] [ 2012.01.13 00:00 ]

ΦΡΥΓΙΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ΚΑΙ "ΤΡΙΣΗΛΙΟΣ" ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - MINERVALS ILLUMINATI - ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΜΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΗΠΑ - ΣΕΜΙΡΑΜΙΣ (LIBERTY COLUMPA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ"

"ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ"

"Ο ΑΝΔΡΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ"

"ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ"

  

[ Πα.Συ.Α. ]

 

 

URL-1: http://www.pa-sy-a.gr

 

URL-2: http://syndesmos-andrwn.pa-sy-a.gr

 

URL-3: http://panellhnios-syndesmos-andrwn.pa-sy-a.gr

 

E-MAIL-1: pa-sy-a@pa-sy-a.gr

 

E-MAIL-2: syndesmos-andrwn@pa-sy-a.gr

 

E-MAIL-3: panellhnios-syndesmos-andrwn@pa-sy-a.gr

 

 

"ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ"

  

 

URL: http://epitomeis.pa-sy-a.gr

 

E-MAIL: epitomeis@pa-sy-a.gr

 

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

 

 

URL: http://enhmerwths.pa-sy-a.gr

 

E-MAIL: enhmerwths@pa-sy-a.gr

πρώτη ενημέρωση της παρούσας σελίδας:

[2015/11/13]

έκδοση:

[06.24]

τελευταία ενημέρωση της παρούσας σελίδας:

[2015/11/13]

Σχεδιασμός, Δημιουργία και Πνευματικά Δικαιώματα: "ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ"