| http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2016/12/04/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2016-12-04_00-00.htm

| >> [ΠΑ.ΣΥ.Α.] >> ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ >> ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ >> 2016 >> ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ >> 04 >> 00:00 >>

[ Πα.Συ.Α. ]

"ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ"

ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ

"ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΒΡΕΩΣ"

"ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ"

[ Πα.Συ.Α. ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ

"ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ"

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

 

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ - BLOG

 

ΚΑΝΑΛΙ - YOU TUBE

 

 

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ

Νο [ 04093 ]

Ο... ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ... ...ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΣΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ - ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΡΟΥΝ ΑΦΥΛΑΧΤΟ

 

 

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ - 2016 - 12 - 04 - 00:00

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

 

"ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ"

 

"ΑΡΧΕΙΟ"

 

"ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ"

 

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΤΗΣ"

 

"ΠΡΟΒΟΛΕΥΣ"

 

 

 

 

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 04093 ] [ 2016.12.04 00:00 ]

Ο... ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ... ...ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΣΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ - ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΡΟΥΝ ΑΦΥΛΑΧΤΟ

 

 

13.9.2011

Ο... καιρός των τσιγγάνων

 

 

 

Κάθε όριο και φαντασία έχει ξεπεράσει πλέον η... «ευρηματικότητα» συμμοριών Τσιγγάνων, οι οποίοι, με θράσος, προκειμένου να «βγάλουν κανένα ευρουδάκι» από την ανακύκλωση μετάλλων, έχουν στην κυριολεξία κατακλέψει καμπάνες από εκκλησίες, τάφους από νεκροταφεία, αγάλματα από πλατείες της Αθήνας, ακόμη και σχάρες υπονόμων που βρίσκονται κατά μήκος των δρόμων μέσα στην πόλη, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που δημιουργούν για τους οδηγούς, κυρίως μοτοσυκλετών.

Βασικό κίνητρο, όπως φαίνεται, αυτών των συμμοριών, που διατρέχουν ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να βρουν μέταλλα για ανακύκλωση, είναι η υψηλή τιμή του χαλκού, που έχει φτάσει τα 9.500 ευρώ ανά τόνο!

Μάλιστα να τονίσουμε ότι το εμπόριο ανακυκλώσιμων μετάλλων αγγίζει στη χώρα μας τα 85 εκατ. δολάρια ετησίως, τη στιγμή που τα εγχώρια χυτήρια αγοράζουν από τους Τσιγγάνους μεταλλοσυλλέκτες το κάθε κιλό σιδήρου σχεδόν προς 22 λεπτά.

«Πελάτες»... ΔΕΗ και ΟΣΕ

Φαίνεται λοιπόν ότι οι συμμορίες βρήκαν ξέφραγο αμπέλι κάποιους δημόσιους οργανισμούς και τους έχουν κατακλέψει... Σταθεροί «πελάτες» των τσιγγάνικων συμμοριών είναι η ΔΕΗ και ο ΟΣΕ, αφού, βάσει των επίσημων στοιχείων, τη διετία 2009-2010 μόνο από τον ΟΣΕ τα «τσακάλια» έβαλαν στο χέρι 43.505 μέτρα καλώδια και 20.023 κιλά χαλκού.

Οι ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ ξεπερνούν τα 1.300.000 ευρώ και τα κλεμμένα υλικά πωλούνταν σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων. Στην Κοζάνη πιάστηκε 32χρονος για κλοπή 15 τόνων σιδήρου από το εργοτάξιο του ΑΗΣ Καρδιάς της ΔΕΗ.

Έκαναν φτερά... αγάλματα

Στην Αθήνα, όπου τα αγάλματα της πόλης είχαν ήδη δύο «εχθρούς» (τα πουλιά που με τις ακαθαρσίες τους τα διαβρώνουν και τους βάνδαλους που τα καταστρέφουν), τώρα έχουν και τρίτο «εχθρό»: τις οργανωμένες τσιγγάνικες συμμορίες που τα κλέβουν. Η αρχή έγινε το 2008. Πρόκειται για τις προτομές του Ναπολέοντα Ζέρβα και του εθνικού ήρωα της Αργεντινής Χοσέ Ντε Σαν Μαρτίν, που έκαναν στην κυριολεξία «φτερά».

Η προτομή του Ζέρβα ήταν τοποθετημένη στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ του Σαν Μαρτίν στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η «διαδικασία» που ακολουθούν σε αυτές τις περιπτώσεις οι Τσιγγάνοι είναι... απλή. Ρίχνουν τις προτομές στο έδαφος προκειμένου να σπάσουν, ώστε να μειωθεί το συνολικό τους βάρος, και στη συνέχεια φορτώνουν τα κομμάτια τους σε φορτηγάκι και φεύγουν. Εδώ να σημειωθεί ότι η ρίψη στο έδαφος της προτομής του Ζέρβα έγινε το καλοκαίρι του 2007, όταν σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία ο στρατηγός βρέθηκε φαρδύς πλατύς στο πεζοδρόμιο της πλατείας Κλαυθμώνος. Δύο μέρες αργότερα η προτομή κατέληξε στο... χυτήριο.

Νεκροταφείο στη Ρόδο

Ωστόσο το χάος στο θέμα των ανακυκλώσιμων υλικών, η ανοχή από την πλευρά της πολιτείας προς τις οργανωμένες αυτές συμμορίες και η αδυναμία της να βρει μια άκρη τούς έχει αποθρασύνει, με αποτέλεσμα να έχουν κάνει κι άλλες θεαματικές επιχειρήσεις, που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε... όσιο. Ειδικότερα το περασμένο καλοκαίρι το νεκροταφείο Ρόδου αποψιλώθηκε από καντήλια, θυμιατά, κορνίζες φωτογραφιών και καταστράφηκαν τάφοι για την αφαίρεση μετάλλων. Όπως κατήγγειλε ο εργολήπτης ηλεκτροδότησης του κοιμητηρίου, οι δράστες άρπαξαν και ένα ολόκληρο ξύλινο στροφείο, τυλιγμένο με καλώδιο, αξίας 5.000 ευρώ...

Χέρι και στον ΟΣΕ

Στις αρχές του χρόνου στα Σκούρτα Βοιωτίας και στο Σχηματάρι πιάστηκαν επτά αλλοδαποί (πέντε Πακιστανοί, ένας Αλβανός και ένας Ινδός), μέλη πολυεθνικής σπείρας κλοπής μετάλλων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν περίπου δύο τόνοι (!) χάλκινων καλωδίων του δικτύου ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ που είχαν κόψει από το τμήμα μεταξύ Δεκέλειας και Οινόης, με αποτέλεσμα να διακοπούν επί πολλές ώρες τα δρομολόγια της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., τη διετία 2009-2010 επ’ αυτοφώρω πιάστηκαν γι’ αυτού του είδους τις κλοπές και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη 192 Έλληνες και αλλοδαποί, ενώ εξαρθρώθηκαν επτά σπείρες της επονομαζόμενης «Μαφίας του Χαλκού» και παρακλάδι της που δρούσε στη Βοιωτία και την Αττική. Έκοβαν τα καλώδια ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ στις περιοχές Θήβας, Αλιάρτου και Λιβαδειάς και τα έκρυβαν τυλιγμένα σε κουλούρες στα χωράφια.

Τώρα πλέον οι συμμορίες έχουν τελείως αποθρασυνθεί, καθώς δεν διστάζουν να κλέβουν χαλκό μέσα από επιχειρήσεις κάνοντας κανονικές διαρρήξεις, ενώ, όπως καταγγέλθηκε από πολίτες στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου, το θράσος τους έχει φτάσει μέχρι στην αφαίρεση ακόμη και σιδηροκατασκευών σπιτιών και αποθηκών.

Οι σχάρες των υπονόμων

Το ποτήρι όμως... ξεχείλισε πριν από δύο εβδομάδες, όταν αυτές οι συμμορίες έκλεψαν σχάρες υπονόμων από δρόμους του Χολαργού προκειμένου βέβαια να τις πουλήσουν ως σίδερο. Η πράξη τους αυτή προκάλεσε δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα, καθώς δύο οδηγοί μοτοσυκλετών δεν είδαν μέσα στη νύχτα τα ανοικτά φρεάτια, με αποτέλεσμα να πέσουν μέσα και σήμερα να βρίσκονται σοβαρά τραυματισμένοι σε νοσοκομεία.

Τα γεγονότα αυτά προκάλεσαν τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, που έστειλε επιστολή προς την ΕΛ.ΑΣ., καθώς και στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να αρχίσει έλεγχος, με το σκεπτικό ότι πρέπει να προστατευθούν η ζωή και η σωματική ακεραιότητα κάθε πολίτη αυτής της χώρας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον ρόλο και την υποχρέωση που έχει το κράτος σε αυτά τα δύο τόσο σοβαρά θέματα.

Μάλιστα στην επιστολή του ο Ρακιντζής δεν διστάζει να ζητήσει ελέγχους κυρίως στα χυτήρια μετάλλων, πολλά από τα οποία είναι παράνομα και δέχονται τα παλιοσίδερα των τσιγγάνων ως κοινοί κλεπταποδόχοι.

Στο Θριάσιο καταγγέλλεται ότι Αλβανοί Ρομά έχουν καταπατήσει χωράφια και οικόπεδα δεκάδων εκατοντάδων στρεμμάτων για την καύση των καλωδίων. Οι καταυλισμοί τους δεν είναι εύκολα προσβάσιμοι από τους αστυνομικούς, οι οποίοι όσες φορές επιχείρησαν να επέμβουν συνάντησαν σθεναρή αντίσταση – μερικές φορές και ένοπλη.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα χυτήρια πρέπει να είναι στις ζώνες ΒΙΠΕ του Σχιστού και του Θριασίου. Για να λιώσεις, απαιτείται τριφασικό ρεύμα, που μόνο εκεί υπάρχει. Υποτίθεται ότι πρέπει να τηρούνται οι προδιαγραφές και να μην αγοράζουν από κλέφτες. Όμως τη δουλειά την κάνουν τα κυκλώματα των Πακιστανών και των Αλβανών Τσιγγάνων, που οι περισσότεροι έχουν εγκατασταθεί στον Ασπρόπυργο.ΠΗΓΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:
"ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ"

http://www.topontiki.gr/article/21658/o-kairos-ton-tsigganon

  

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]

 

 

 

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 04092 ] [ 2016.12.03 00:00 ]

ΚΛΟΠΗ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ"

"ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ"

"Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΣΟΥ"

"Ο ΑΝΔΡΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ"

"ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ"

  

[ Πα.Συ.Α. ]

 

 

URL-1: http://www.pa-sy-a.gr

 

URL-2: http://syndesmos-andrwn.pa-sy-a.gr

 

URL-3: http://panellhnios-syndesmos-andrwn.pa-sy-a.gr

 

E-MAIL-1: pa-sy-a@pa-sy-a.gr

 

E-MAIL-2: syndesmos-andrwn@pa-sy-a.gr

 

E-MAIL-3: panellhnios-syndesmos-andrwn@pa-sy-a.gr

 

 

"ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ"

  

 

URL: http://epitomeis.pa-sy-a.gr

 

E-MAIL: epitomeis@pa-sy-a.gr

 

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

 

 

URL: http://enhmerwths.pa-sy-a.gr

 

E-MAIL: enhmerwths@pa-sy-a.gr

πρώτη ενημέρωση της παρούσας σελίδας:

[2016/12/04]

έκδοση:

[06.25]

τελευταία ενημέρωση της παρούσας σελίδας:

[2016/12/04]

Σχεδιασμός, Δημιουργία και Πνευματικά Δικαιώματα: "ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ"