| http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2016/12/17/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2016-12-17_00-00.htm

| >> [ΠΑ.ΣΥ.Α.] >> ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ >> ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ >> 2016 >> ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ >> 17 >> 00:00 >>

[ Πα.Συ.Α. ]

"ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ"

ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ

"ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΒΡΕΩΣ"

"ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ"

[ Πα.Συ.Α. ]

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΔΡΩΝ

"ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛΞΕΩΝ"

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

 

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ - BLOG

 

ΚΑΝΑΛΙ - YOU TUBE

 

 

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ

 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ

Νο [ 04106 ]

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΘΕΟΔΟΤΟΣ" - ΑΝΩΝΥΜΟΣ - ΣΧΟΛΙΟ: "...Θα μπορούσε εναλλακτικά η φράση 'ένστικτο επιβίωσης' να περιγραφεί και σαν 'φυλετικό-πολιτισμικά αντανακλαστικά επιβίωσης', ή 'πολιτισμική εθνική αφύπνιση'..."

 

 

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ - 2016 - 12 - 17 - 00:00

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

 

"ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ"

 

"ΑΡΧΕΙΟ"

 

"ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ"

 

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΤΗΣ"

 

"ΠΡΟΒΟΛΕΥΣ"

 

 

 

 

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 04106 ] [ 2016.12.17 00:00 ]

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΘΕΟΔΟΤΟΣ" - ΑΝΩΝΥΜΟΣ - ΣΧΟΛΙΟ: "...Θα μπορούσε εναλλακτικά η φράση 'ένστικτο επιβίωσης' να περιγραφεί και σαν 'φυλετικό-πολιτισμικά αντανακλαστικά επιβίωσης', ή 'πολιτισμική εθνική αφύπνιση'..."

 

 

Ανώνυμος 13 Δεκεμβρίου 2016 - 1:33 μ.μ.

 

Συγχαρητήρια για το άρθρο, είναι απολύτως απαραίτητο να αποκαθίστανται μέσω ανάλυσης οι έννοιες.

Θα μπορούσε εναλλακτικά η φράση 'ένστικτο επιβίωσης' που αναφέρει ο συγγραφέας να περιγραφεί και σαν 'φυλετικό-πολιτισμικά αντανακλαστικά επιβίωσης', ή 'πολιτισμική εθνική αφύπνιση' ως βέβαια περισσότερο σκληρές και μακροσκελείς περιγραφές που κατά τις δύο εκδοχές θα μπορούσαν να αποδώσουν την αδιαφορία απέναντι στον νεο-φιλελεύθερο "ρεαλισμό" των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των εγκάθετων τους κομμάτων. Αποδίδει την αδιαφορία πλέον των ψηφοφόρων προς στις υποσχέσεις συνολικά του "δημοκρατικού τόξου" και τις παροχολογίες της αριστεράς και του διεθνιστικού πολιτιστικού της σκοπού.

Σε ακραίες καταστάσεις το κοινωνικό σύνολο φαίνεται να αδιαφορεί για αμφιλεγόμενες χρηματοοικονομικές πολιτικές υποσχέσεις της σύγχρονης πολιτικής, για τις διάφορες πολιτικές "αναδιαρθρώσεων" και "μεταρρυθμίσεων" του φιλελεύθερου παγκοσμιοποιημένου κατεστημένου ή τον αριστερό ταξικό πόλεμο και τις πολιτικές εύνοιες και υπερευαισθησίες προς τις διάφορες νεοαριστερές ελευθεριάζουσες μειονότητες και τα εισαγόμενα μειονοτικά μορφώματα που στήνουν οι δυτικές φιλελεύθερες κυβερνήσεις.

Οι ψηφοφόροι αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο πως χρειάζεται ένα περισσότερο παραδοσιακό και κυριαρχικό σαφές σημείο εκκίνησης διόρθωσης και αντιστροφής της κατάστασης συνολικά και πραγματικά με βάση την επιβίωση και οργανωτικά και οργανικά με κάτι συναφές και συνεκτικό, που είναι το εθνικό στοιχείο και οι παράμετροι του. Θα μπορούσαμε να πούμε πως κυριαρχεί η επιβίωση της φυλής ή κάποιο παράλληλα σταθερό παραδοσιακό πλαίσιο σε ελεγχόμενο περιβάλλον φυσικών κυριαρχικών δικαιωμάτων επί της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτισμικής οργάνωσης, αφού εμμέσως πλην σαφώς αυτό αποδίδεται.

Οι φιλελεύθεροι ονομάζουν πλέον λαϊκισμό ακριβώς τη μεταστροφή όλο και αυξανόμενου ποσοστού ψηφοφόρων προς τον ευρωσκεπτικισμό, την παλινδρόμηση προς τον συντηρητικό παλαιό φιλελελευθερισμό και ιδίως σε περισσότερο εναλλακτικές δεξιές πατριωτικές παρατάξεις και ιδεολογίες. Οι φιλελεύθεροι στην περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσουν τον λαϊκισμό, θα χρησιμοποιήσουν τη λέξη ΄φασισμός'.

Για διαφορετικό λόγο χρησιμοποιείται και ο κενός ή ιδιαίτερα γενικόλογος πολιτικά όρος "ρεαλισμός" ως έννοια θετικής χροιάς για τους φιλελεύθερους που στηρίζονται στο διεθνή παγκοσμιοποιημένο πιστωτικό χρηματιστηριακό κατεστημένο των τραπεζών και πλασάρεται ως 'αντιπρόταση' στον "λαϊκισμό", αφού δώσουν θετική και αρνητική χροιά σε αυτές τις λέξεις αντιστοίχως.

Τι είναι και τι εκπροσωπεί όμως ο "ρεαλισμός" αποκαλύπτεται εύκολα από τα όρια και τους διεθνείς κανόνες που προσπαθεί να θέσει εκβιαστικώς ως αναγκαίο "μονόδρομο" ή "αναγκαίο κακό και οδυνηρό μονόδρομο" στην κριτική ή πολιτική έκφραση η φιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση με εκφοβιστικούς τρόπους γύρω από την υποτιθέμενη ανάγκη υποστήριξης και σωτηρίας του σύγχρονου διεθνούς τραπεζικού συστήματος και του σκοπίμως υπερδιογκωμένου χρέους, και γύρω από τα πολιτιστικής φύσεως θέματα με πολιτικά ορθή επιβολή με τρόπο ώστε να καταδικάζεται ή να αφορίζεται όποιος δεν είναι φιλελεύθερος.

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ "ΘΕΟΔΟΤΟΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ: Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΗΓΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ LNKS

 

 

 

ΠΗΓΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:
"ΘΕΟΔΟΤΟΣ"

http://theodotus.blogspot.gr/2016/12/blog-post.html


 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ [ΠΑ.ΣΥ.Α.]

 

 

 

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 04105 ] [ 2016.12.16 00:00 ]

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΘΕΟΔΟΤΟΣ": Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ - "...Η λέξη 'λαϊκισμός', στις ημέρες μας, είναι μία πολιτικά ορθή έκφραση που αντιστοιχεί σε μία απαγόρευση, που... εμποδίζει την κριτική σκέψη και καταπνιγεί εν τη γενέσει οποιαδήποτε αντίθεση στην υφιστάμενη εξουσία...."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ"

"ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ"

"Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΣ ΜΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΣΟΥ"

"Ο ΑΝΔΡΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ"

"ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ"

  

[ Πα.Συ.Α. ]

 

 

URL-1: http://www.pa-sy-a.gr

 

URL-2: http://syndesmos-andrwn.pa-sy-a.gr

 

URL-3: http://panellhnios-syndesmos-andrwn.pa-sy-a.gr

 

E-MAIL-1: pa-sy-a@pa-sy-a.gr

 

E-MAIL-2: syndesmos-andrwn@pa-sy-a.gr

 

E-MAIL-3: panellhnios-syndesmos-andrwn@pa-sy-a.gr

 

 

"ΕΠΙΤΟΜΕΙΣ"

  

 

URL: http://epitomeis.pa-sy-a.gr

 

E-MAIL: epitomeis@pa-sy-a.gr

 

 

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

 

 

URL: http://enhmerwths.pa-sy-a.gr

 

E-MAIL: enhmerwths@pa-sy-a.gr

πρώτη ενημέρωση της παρούσας σελίδας:

[2016/12/17]

έκδοση:

[06.25]

τελευταία ενημέρωση της παρούσας σελίδας:

[2016/12/26]

Σχεδιασμός, Δημιουργία και Πνευματικά Δικαιώματα: "ΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ"